Jesen u Knjižari Vuković&Runjić

Svaki je pisac, dok uz olovku i papir (ili, danas nešto češće, tipkovnicu i netom otvoreni dokument) stvara svoj svijet, ujedno i malo božanstvo, gospodar nastajućeg svemira i svega što će u tom svemiru živjeti, rasti, umirati… Svako je božanstvo, u okvirima vlastitog svemira nepogrešivo, ali savjetovanje i usmjeravanje čak niti božanstva ne mogu odbiti. Pogotovo ne ona u nastajanju.

Ekspres škola kreativnog pisanja u knjižari Vuković&Runjić pomogla je već mnogim budućim piscima izbrusiti talent, otkriti ono što ih čini različitima u masi i, možda i najvažnije od svega, ohrabrila ih je da pišu, pišu i pišu. Neke su od priča započetih u Školi već pretvorene u nove svijetove i ukoričene, na policama knjižara, čekaju nove čitatelje.

A neke će priče tek narasti. Zbog velikog interesa i sjajnih rezultata, Ekspres škola ide dalje i svoja vrata u novom, jesenskom semestru, polaznicima otvara u ponedjeljak, 7. studenog u 18 sati. Adresa je dobro poznata, Teslina 16, a kroz šest će 90-minutnih predavanja polaznike voditi, kao i dosad, uspješna hrvatska autorica i urednica Milana Vuković-Runjić koja sve zainteresirane poziva na berbu ideja, vibracija i kreativne razbarušenosti.

Uz praktično uvođenje u božansku vještinu kreativnog pisanja, polaznici će o Književnosti i bogovima ponešto moći saznati i teorijski, svakog ponedjeljka od 20 sati. Kroz povijest književnosti, od Homera do današnjih dana, Milana Vuković-Runjić povest će ih na zanimljivo putovanje čiji se kraj, zapravo, niti ne naslućuje, ostaje otvoren u nepreglednim prostranstvima književnosti. Baš kao i načini na koje će, po završetku ovih kreativnih programa, 12. prosinca, svi novi ekspresionisti moći stvoriti nešto novo, posve svoje i, na papiru ili u računalu, pohranjeno za vječnost.

Upisati se možete u knjižari Vuković&Runjić, na adresi Teslina 16, Zagreb ili na mail iva.cikojevic@yahoo.com